Lindströmentusiaters berättelser

Bengt Lindström hade likt sin konst en färgstark personlighet, något som visade sig i hans olika skapelser. Här berättar några av vännerna sina historier och upplevelser.

Curt Aspelin

ramtilLverkare och Lindströmentusiast

Curt Aspelin, grundare till Lindstrom Art & Design, var sedan mitten 1960-talet konstnären Bengt Lindströms samarbetspartner och har under åren utvecklat en stor känsla för konstnärens manér och förståelse för kvalitet. Han är dessutom författare till 6 böcker om konstnären och 8 utställningskataloger för denne. Han har arrangerat ett otal utställningar tillsammans med Bengt Lindström och efter konstnärens död 2008 varit rådgivare till dödsboet.

Anders Lidén

Honorary President of IAA, (International Association of Art) - UNESCO

Redan 1945 målade Bengt Lindström av Anders Lidén i ett porträtt. Kanske för att familjerna Lidén och Lindström bodde i samma hus i Härnösand och umgicks privat, men idag är Anders Lidén en av de främsta kännarna av Bengt Lindströms konst och har skrivit åtskilliga förord och utställningskataloger om konstnären och hans verk.

Michael Pawlowski

Krimaro Foundation och framstående samlare av konstnärsgruppen Cobra

Michael Pawlowski började i ett tidigt stadium att samla Bengt Lindströms konst. Han har givit ut böcker om Lindström, bland annat från sin stiftelse Krimaro Foundation, en stiftelse för modern konst. Hans tidiga erfarenhet från konstnären Bengt Lindström blev slående när han första gången reste till ett vinterkallt, nordligt, Sverige och upplevde den färgstarka konsten för första gången.

Upp ↑