Bengt Lindström 1925 -2008

For english version klick here →

Utställning av den Fornnordiska Mytologins Mästare.
Konstnären Bengt Lindström. 1925-2008.

Denna utställning består av konstnärens verk från 1932-2003.

De flesta är unika konstverk som aldrig har visats tidigare. Underskoltiden 1932-1944, levde Bengt från första åren i hans födelseby Storsjö-Kapell och därefter Härnösand. Efter studenten 1944, styr kosan till Isaac Grünevalds målarskola och 1945 vidare till Konstakademin i Köpenhamn under ledning av Aksel Jörgensen.

År 1946 den 5:e november åkte Bengt med Passagerarfartyget Drottningholm till New York och vidare till Chicago på Art Institut, dåtidens främsta målarskola i världen. Till hösten 1947 åkte han till Paris. År 1948 startade han sporadiskt som elev på André Lhote och Fernand Légers målarskola. Hans tid i Paris under
50-talet var de magra åren.

Hans fantastiska genomslag var på 60- och 70-talet, förutom den fornnordiska mytologin i mitten på 70- och 80-talet. År 1983 påbörjade serien av ”Flickorna på Champs-Élysées” i Paris, och en mobil på 46 st.dansande (svävande) gudabilder under senare delen av 80-talet. De var svåra tider på 90-talet och det gick sämre för sitt måleri fram till sin sjukdom år 2003.

Vi har också utställningsmaterial, såsom konstnärens alla 200 penslar, hans målarburkar som han använde under sitt konstnärsskap, färgblandare, skor och arbetskläder, tennisracket, textbanderoller, plakat med olika historier om konstnären, samt ett gediget bokbibliotek av undertecknad med Bengt Lindströms levnadshistoria. Vidare var det en stor minnesutställning i 2019 på Swedish American Museum i Chicago, USA. Samt var det en stor succéutställningen på Zorn museeti Mora år 2020.

Utställningen kommer att visas i olika länder, framförallt i de 12 länderdär konstnären är representerad på olika museer, med en långvandrings- och minnesutställning.

Till vår hjälp har vi de Svenska ambassaderna i respektive land, som är oss behjälpliga.

Vi är mycket flexibla med tider för utställningen, såsom lång eller kortutställningstid.

Stora eller små lokaler, spelar inte någon roll. Vi kan vara behjälplig med jättestora utställningar, liksom medelstora, eller mindre. De största konstverken är 2,5 x 2 meter stora.

Vi fraktar konstverken med egen personal från vår studio, direkt till utställningslokalen.

När vissa av konstverk är till salu och någon besökare vill köpa något konstverk från utställningen, får de gå in på vår hemsida där de kommer i kontakt med oss och får veta att vi ombesörjer all försäljning.

Det betyder att ingen personal på museet behöver engagera sig i någon försäljning.

Så småningom kommer utställningen att övergå och visas på stora museer i Europa och USA, men det skulle glädja oss inom Bengt Lindström Sällskapet om ert museum skulle erbjuda era besökare att först visa denna unika utställning på ert museum, innan den försvinner i övriga världen.

Utställning →
Upp ↑